Redenen om op uitwisseling te gaan

Veel studenten kiezen voor een uitwisseling naar het buitenland. Dit doen ze omdat je jezelf daar heel erg ontwikkelt en tijdens je uitwisseling in het buitenland je talenkennis verbetert. Een uitwisseling naar het buitenland is niet een stap die je zomaar zet. Je gaat in je eentje naar een ander land voor een bepaalde tijd en laat vrijwel alles achter. Je krijgt er wel veel voor terug. Je kan tijdens jouw uitwisseling high school in Amerika volgen, maar er zijn ook nog genoeg andere dingen die je kan ondernemen tijdens je uitwisseling. 

Je doet veel ervaringen op

Tijdens je uitwisselingsjaar ga je alleen op pad. Je zult dus dingen zelf moeten regelen en oplossen. Hier wordt je zelfstandig van. Je komt terecht in een andere omgeving dan jij gewend bent. Dit kan in het begin nog spannend zijn, maar dat zal vanzelf verlopen. Je komt ook bij een gastgezin terecht. Dit zal je nieuwe ‘thuis’ worden. Maak het daarom zo makkelijk mogelijk voor jezelf. Neem bijvoorbeelde foto’s of spullen mee die je aan thuis doen denken. Zo zal jij je sneller op je gemak voelen. Ook heeft jouw gastgezin andere normen en waarden. Dit is omdat hun een andere cultuur hebben. Daarom is communicatie met elkaar ook belangrijk. Bespreek ook de huisregels met elkaar. 

Je leert een nieuw taal

Om te kunnen communiceren met je gastgezin en mede mens zul je toch echt hun taal moeten spreken. Met jouw eigen moedertaal zullen ze jou niet verstaan. Je moet de taal dus wel spreken. Doordat je de taal constant moet spreken, leer je de taal heel snel. De kans is zelfs aanwezig dat je de taal uiteindelijk vloeiend kan spreken.

Je leert nieuwe mensen kennen

Tijdens je uitwisseling met Information Planet heb je niet je standaard vrienden bij je. Je zult dus opnieuw vrienden moeten maken. Ga je tijdens je uitwisseling een high school volgen, dan maak je al snel en gemakkelijk nieuwe vrienden. Je zal dan ook een buddy krijgen en die zal jou daarbij ook helpen. Neem vooral ook deel aan de naschoolse sportactiviteiten. 

Je krijgt meer begrip voor andere culturen

Doordat je voor een lange periode daar leeft, ontdek je hun cultuur. Je begrijpt iemand cultuur beter door er voor open te staan. Je leert veel van je gastgezin over hun gebruiken en manieren. In het begin zal je dit nog wennen vinden, maar je went hier snel aan. Grote kans dat je het zult gaan vergelijken met de Nederlandse cultuur.