New York en haar bezienswaardigheden

New York heeft talloze bezienswaardigheden. De meeste mensen verblijven er vaak langer dan één week, omdat je binnen één week nog niet alles gezien kunt hebben. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn toch echt wel de Empire State Building, Time Square, Brooklyn Bridge en het 9/11 museum. New York is ook erg geliefd onder de studenten uit Europa. Zo gaan er ieder jaar duizenden studenten op uitwisseling via een Highschool in Amerika.

Empire State Building

Dit gebouw is het op twee na hoogste gebouw van New York na het One World Trade Center. Lange tijd was natuurlijk het World Trade Center de twee grootste gebouwen van New York. De Empire State Building is 381 meter hoog. De naam van het gebouw komt van de bijnaam van de staat New York: The Empire State. De wolkenkrabber is ook onderdeel van één van de zeven wereldwonderen. Het gebouw is zeker de moeite waard om het te beklimmen.

Time Square

Time Square is een plein in Manhattan, New York. Het plein is gelegen in de buurt van 42nd Street en Broadway. De naam is afgeleid van het voormalige hoofdkantoor van The New York Times. Onder het plein ligt het metrostation. Het plein wordt ook wel het culturele centrum van New York genoemd. Het opvallende kenmerk van Time Square zijn de elektronische billboards, waarvan er meer dan 50 hangen. Vooral tijdens oudejaarsavond is het plein het bezoeken waard. Voor 12 uur zijn er dan ook veel mensen bij elkaar, die samen kijken naar een grote glanzende bal, genaamd de Times Square Ball. Deze bal daalt langs een 23 meter hoge vlaggenmast en zo wordt op een traditionele wijze het nieuwe jaar gevierd. Het plein is sinds 2009 alleen nog te voet te bezoeken.

Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge is een hangbrug in New York en gaat over de East River. Het verbindt Brooklyn met Lower Manhatten. De brug is 1825 meter lang en de grootste overspanning is 486 meter. Tot aan 1903 was het de brug met de lange overspanning ter wereld. Tijdens de bouw van de brug zijn er 27 arbeiders gestorven door een val van de kabels. Deze val werd veroorzaakt door een heersende ziekte onder de arbeiders, genaamd caissonziekte. De brug kent een rijke geschiedenis en is het bezoeken zeker waard.

9/11 museum

Op 11 september 2001 (9/11) werden er vier terroristische aanslagen gepleegd door middel van gekaapte passagiersvliegtuigen. Twee vliegtuigen vlogen in de Twin Towers van het World Trade Center in New York en een ander vliegtuig vloog in het Pentagon in Washington D.C. Een vierde vliegtuig stortte neer in de staat Pennsylvania. Deze terroristische aanslagen worden beschouwd als de grootste uit de geschiedenis. Er kwamen bij de aanslagen bijna drieduizend mensen om. Voor deze aanslagen is dan ook in onder andere New York een monument opgericht. Dit monument heet het National September 11 Memorial & Museum. Het museum is gebouwd op de plaats waar voorheen de Twin Towers stonden. Het werd in 2011 geopend voor familieleden van de slachtoffers van de aanslag. Het is een erg indrukwekkend monument, die je zeker moet bezoek wanneer je in New York bent. Het is ook zeker een aanrader voor wanneer je gaat studeren in het buitenland.