Omgeving

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Gramsbergen, gemeente Hardenberg

Bierbrouwerij Mommeriete

Bierbrouwerij Mommeriete is een kleine familie brouwerij met een eigen café en groot terras met speelweide.

ALLERHANDE BIERSOORTEN 
In de koperen ketels worden diverse verschillende type bieren gebrouwen die u ter plaatse kunt proeven of meenemen. Zoals bijvoorbeeld de Scheerse Tripel en seizoensbieren. Van het bier worden ook allerlei andere producten gemaakt. Mommeriete Bierkaas, bierpaté, Eau de Vie van bier, Mommeriete koffielikeur en Mommeriete Whisky. Op afspraak kunt u een rondleiding of bierproeverij volgen.

CREËER BLIJVENDE HERINNERINGEN
IN DIERENTUIN

WILDLANDS

In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen maak je een wereldreis in één dag. Reis door de jungle, de savanne en het poolgebied. Ontdek nieuwe werelden, sta oog in oog met wilde dieren en beleef spannende avonturen!

Top restaurants

Kom gezellig dineren in ons a la carte restaurant Gasterij Spiezz (gelegen op het park zelf), of geniet van een kopje verse koffie en een gebakje in de Plaza. Natuurlijke streekproducten staan er centraal, bijvoorbeeld vlees van de Buffelfarm uit Radewijk, de bessentuin uit Burch en de IJshoeve Bosman uit De Krim. Er is een uitgebreide selectie aan wijnen en speciaal bieren om uw diner tot een succes te maken. Voor de kinderen is er een speciale Kidzz menukaart.

Kenmerken: eenvoud, hollands, laagdrempelig, goedkoop

Lunchroom De Koffiepot, winnaar van het lekkerste lunchroombroodje van Nederland!

Kenmerken: lunchroom, goedkoop, laagdrempelig, kwaliteit

Lekker eten in een leuke no – nonsens Eetcafé. Prima prijs kwaliteit verhouding en een vriendelijke nette bediening.

Kenmerken: altijd lekker, laagdrempelig, kwaliteit

Restaurant De Woage in Gramsbergen werkt ambachtelijk van het brood tot ijs wordt huisgemaakt en met zoveel mogelijk biologische producten. Een balans tussen nieuw & anders, oud & vertrouwd. Met een sterke focus op afkomst en omgeving, presenteren we het alledaagse op het scherpst van de snede.
Een klasse en informeel avondje uit; je verlaat De Woage geprikkeld, voldaan en ontspannen!

Kenmerken: luxe, chique tafelen, kwaliteit

Het restaurant kreeg van de uitgever van eetgidsen Michelin drie sterren. De smaken zijn expressief, elk gerecht is memorabel. Hij laat het hoofdproduct excelleren in een complex samenspel van smaken. Met fermentatie en fijne aciditeit zorgt hij voor intense diepgang. Eten in deze met glas overdekte binnenplaats van een voormalige gevangenis is buitengewoon. Elk detail klopt. Van de wijnassociaties van Thérèse tot het keukenbezoek met Jonnie. Subliem!

Kenmerken: exclusief, smaakexplosie, chique tafelen

CREËER BLIJVENDE HERINNERINGEN
IN PRETPARK

SLAGHAREN

Beleef als cowboy of indiaan een geweldig avontuur in meer dan dertig spannende attracties en verbluffende shows!
Ga over de kop in onze spectaculaire Gold Rush, de eerste achtbaan in Nederland waarmee je in drie lanceringen van 0 naar 95 km per uur vliegt! Doe je liever wat rustiger aan? Verken dan de omgeving in een historische Chuck Wagon of stap in de boot voor een Wild West Adventure.

Prachtige omgeving

MOOIE NATUUR, WANDELROUTES EN SPORTIEVE ACTIVITEITEN

Voor de echte natuurliefhebber…Dit gezellige gezinspark ligt aan de rand van het oude stadje Gramsbergen in Overijssel. Het gebied waar Gramsbergen zich bevindt heet Vechtdal en loopt vanaf Zwolle tot aan de Duitse grens. Ook de bekende rivier de Vecht stroomt door dit gebied. Bent u een echte natuurliefhebber, dan komt u in deze streek van Nederland zeker aan uw trekken.

Volop mogelijkheden voor uitstapjes!

In de omgeving zijn verschillende mogelijkheden voor uitstapjes. Zo is er in het plaatsje Loozen (tussen Gramsbergen en Hardenberg) een Botanische vijvertuin, met wel 50 verschillende vijvers en 30 tuinen. Deze zijn het bekijken zeker waard! Voor de kinderen is er ook genoeg te ondernemen. Zo kunnen ze naar hartelust spelen in de overdekte Speelstad Oranje in Oranje, nabij Beilen, of een dagje naar dierentuin Wildlands in Emmen. Overijssel is een prachtige provincie met adembenemende natuur en het is dé plek bij uitstek voor recreëren op topniveau.


ontdekken en experimenteren

DINOLAND

Dinoland speelt in op de belevingswereld, het kind waant zich in een echte dinowereld.
Dankzij de combinatie van dinosaurussen en activiteiten beleeft ook de niet-dinofan hier een geweldig dagje uit:

– Meer dan 100 dinosaurussen
– Dino kleien, fossielen zeven en goudzoeken
– Hoogte- en laagteparcours
– Interactieve expositie over de T. rex
– Klimwand
– Lasergamen
– Mega-skelet blootleggen
– Minigolf
– Skelterparcours
– Grote buiten- en binnenspeeltuin
– Speurtocht door Dinoland

Top 4 ijssalons!

1. Herberg Swaen (28 min)

In Den Ham wordt het ijs gemaakt van natuurlijke ingrediënten en zonder conserveringsmiddelen. Er is keuze uit 24 smaken Italiaans ijs. Op het drielandenpunt van Twente, het Vechtdal en Salland. Een aanrader!

2. Atelier Bonvanie (35 min)

Heerlijk schepijs, bonbons en veel andere lekkere chocolade. Op authentieke wijze maken ze Italiaanse schepijs en houden rekening met verschillende allergieën. Een ijssalon voor écht iedereen dus!

3. IJssalon Toscane (10 min)

In de eigen ijsmakerij worden verschillende smaken op een eerlijke wijze bereid, met echt fruit! Wat wil je nog meer?

4. IJssalon Ekkelenkamp (26 min)

Één van de grootste ijssalons van Nederland en echt een begrip in Overijssel! De smaken worden bereid met streekproducten, waardoor het een echt lokaal bedrijf is.

MAAK HERINNERINGEN
IN AVONTURENPARK

Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn ligt ongeveer 35 km (35-40min) van onze huisjes en heeft ruim 30 top attracties en leuke shows. Het is gericht op kinderen, zowel voor de kleinste als kinderen van bv 12 jaar is het echt een aanrader!

VAAR MEE IN EEN HISTORISCHE FLUISTERBOOT

Het Vechtdal is een prachtige omgeving die je het beste ontdekt en beleeft vanaf de rivier de Vecht. Deze rivier stroomt door het mooie Vechtdal. Een prachtig vaargebied en uniek stukje Nederland.

Vanaf de startplaats in Gramsbergen (vlakbij het park) vaart de Vechtezomp naar Laar (Duitsland) en terug.