Vissen

Altijd wat leuks te doen!

VOOR JONG EN OUD

Het mooi gelegen vakantiepark ’t Hooge Holt heeft tal van leuke faciliteiten voor jong en oud. Geniet van de rust, gooi een hengel uit of ga met je kinderen genieten van de vele kids activiteiten. Door het ruime aanbod van faciliteiten is er voor ieder wat wils. Genieten van het binnen-en buitenzwembad, een bezoekje aan de kapsalon, tennissen of midgetgolf of daagt u uw familie uit voor een potje bowlen?

Geniet van je hobby

KARPER!

24/7 kan je genieten van je hobby, je hengels uitleggen terwijl je aan het BBQ-en bent met je vrienden of gezin. De karpers zijn stuk voor stuk uniek, van enorme spiegelkarpers tot koi karpers met de mooiste kleuren.

Karpervijver direct aan het huisje

Vissen vanuit je achtertuin!

Snoek!

Op het park lopen sloten die aansluiten op de vecht. In deze sloten komen snoeken jagen op kleine vis. De snoek varieert van formaat en soort.

Kom je een poging wagen? We ontvangen graag je foto’s van de mooie vangsten!

Vis-tips door Robert Grootenboer 

Dat er goed gevist kan worden mag inmiddels wel duidelijk zijn. Het water bevat een goed visbestand dat bestaat uit karpers (gras-, schubs-, spiegel- en enkel koi karpers), brasem en voorn waarbij 25cm tot 30cm geen uitzondering is! Maar hoe pak je het nu aan? Daarom hier enkele handige tips om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid bent voor een super vis vakantie!

Witvis tip

Je kan natuurlijk heel de dag naar je dobber zitten staren en er een stukje brood of een made aan doen. Je zult ongetwijfeld voorns vangen maar er zijn enkele ‘simpele’ trucjes om er meer uit te halen.

  • Waar bijna iedereen standaard naar het midden vist kan je bijvoorbeeld de keuze maken om slechts 50 centimeter uit de kant te vissen. Het voordeel is dat je heel makkelijk kan bijvoeren. En dat bijvoeren lukt misschien nog wel het beste met 2mm halibut pellets. Al meerdere keren is opgevallen dat de voorns hier verzot zijn op de mini pellets. Neem deze dan ook zeker mee en gebruik ze met regelmaat. Voer om de 5 a 10 minuten een klein handje met enkele made erbij en je zult merken dat je vangsten omhoog gaan en dat de kans op een dikke brasem vergroot word!
  • Kleine mestpieren werken ook goed, zeker als je voor de grotere exemplaren wilt gaan.

Karper tips

We hangen er een boilie en plonsen hem ergens in het midden. Wellicht dat er een karper voorbij komt en je haak aas een keer opneemt. Maar wil je echt goed kans maken, helpen wellicht deze handige tips je erbij.

  • De karpers zwemmen en azen overal, het zijn niet zozeer alleen kantvissen. Verspreid daarom je kansen en plaats niet beide hengels tegen de kant maar verdeel dit bijvoorbeeld door een kanthengel op een ‘vaste plek’ te houden en een ‘probeer hengel’ die je elke keer tijdens de opstart van je sessie op een andere plek legt.
  • Vergroot je kansen door verschillend (haak) aas te gebruiken. De ervaring is dat de karpers eerder kiezen voor een tijgernootje, dumbell of gekookt mais wat bestand is tegen witvis dan boven een standaard ronde boilie.
  • Voer compact en minimaal, je vist voor een snelle aanbeet. Het opbouwen van een grote voerstek zal hoogstwaarschijnlijk eerder afschrikken dan het vertrouwen wekken bij de karpers. Wat wel mogelijk kan helpen indien je een ‘voerstek’ wilt aanmaken is meerdere keren per dag een handje voer op hetzelfde plekje gooien. Denk hierbij aan de hoeveelheid van een blikje mais.
  • Karpers bij leukstevakantiehuisjes.nl zijn gek op hennep/boekweit! Het grote voordeel hiervan is dat je niet bang hoeft te zijn om snel teveel te voeren. Grotendeels zal het weg gegeten worden door de grote voorns. Het 2de voordeel is dat het een perfecte start is van een goede mix met diverse aasjes erbij. Maar ook hierin geld ‘less is more’.
  • Indien het mogelijk is vis je met een slappe lijn. Je zal merken bij een strakke lijn dat de vis sneller afschrikt. Mocht je nu bij de brug vissen vanuit huisje 204, probeer dan niet ‘te slap’ te vissen of maak gebruik van top lood. Dit zorgt ervoor dat de karper minder snel de palen bereikt.
  • Mocht je vissen bij de brug, kies voor een goed vis veiligheidssysteem, gebruik een voorslag van minimaal 45/100ste en probeer zo dicht mogelijk bij je hengels te blijven. De vissen weten waar de palen zitten! Ondanks dat je ongetwijfeld dicht op de brug wilt vissen, zwemmen ze er ook op 3 a 4 meter vandaan natuurlijk. De brug functioneert als ‘safe zone’ maar uiteindelijk zullen ze er toch weer vandaan trekken om eten te zoeken.
  • Het water is bijna overal even diep en de bodem is vrij schoon. Maar er zijn kleine verschillen te ontdekken als je even voelt met een loodje aan je hengel. Dan vind je wellicht een echte harde plek en dan weet je dat het een aas plek is.
  • Vakantie, lekker uitslapen! Mocht je nu echt goede kans willen maken, zet dan toch echt de wekker. Na een rustige nacht bij Leukstevakantiehuisjes is de ochtend verreweg de beste tijd. En met ochtend bedoelen we toch echt tussen 05.00 en 08.00..

Neem deze tips mee in je voorbereiding en wellicht vang jij die mooie karpers die het mooie park bezit!