Wat zijn de voordelen van zwembadlamellen?

Een goede afdekking van het zwembad is om verschillende redenen heel belangrijk. Veel mensen zien er alleen het voordeel in dat het zwembad bedekt is en niet in het zicht wanneer het niet wordt gebruikt. Maar dat is zeker niet het enige voordeel. Het is altijd aan te raden om een zwembad af te dekken met een goede zwembadafdekking. Er zijn verschillende redenen om dit te doen. Voordelen kunnen vooral worden gevonden wanneer je kiest voor zwembadlamellen.

Energiebesparing

Zwembadlamellen dragen een groot steentje bij aan de besparing van energie. Een zwembad moet natuurlijk warm zijn om het water comfortabel aan te laten voelen. Dit is bij een binnen zwembad niet zo’n groot probleem, maar bij een buitenzwembad kan dit wel een groter probleem zijn. Met zwembadlamellen zorg je ervoor dat het water goed afgedekt is, zodat eventuele koude lucht geen invloed heeft op het water. Hierdoor hoeven de motoren ook niet onnodig hard te draaien om het water weer te verwarmen. Dit bespaart energie.

Gemakkelijk te bedienen

Zwembadlamellen zijn een van de makkelijkst te bedienen afdekking. Dit komt omdat het vaak elektrisch bedienbaar is met een afstandsbediening. Daarnaast kan het ook worden bediend door een sleutel schakelaar. Zo kan het ook bediend worden door het sleutel in het sleutelgat te steken en om te draaien waardoor de afdekking in een keer opentrekt.

Veiligheid voorop

Een van de belangrijkste redenen om het zwembad altijd af te dekken, is omdat ongelukken met dieren en kleine kinderen in een klein hoekje zitten. Ze kunnen makkelijk in het zwembad vallen met alle gevolgen van dien. Door het zwembad met de lamellen af te dekken, is het vallen in het water niet mogelijk.

Zwembad lamellen vervangen

Natuurlijk kan het wel eens zijn dat je van mening bent dat een van de lamellen moet worden. Het handige aan de lamellen is dat het niet meteen nodig is om de hele afdekking te vervangen, maar dat je dit ook per onderdeel kan doen. Je hoeft niet eens op zoek te gaan naar dezelfde soort lamellen. Vaak is het al voldoende om op zoek te gaan naar lamellen van dezelfde lengte, zodat je deze zelf kan vervangen of kunt laten vervangen. Door zwembadlamellen te vervangen of laten aanbrengen is je zwembad op een prachtige manier afgedekt en ervaar je allerlei gemakken.