Blog

Wat zijn de voordelen van zwembadlamellen?

Een goede afdekking van het zwembad is om verschillende redenen heel belangrijk. Veel mensen zien er alleen het voordeel in dat het zwembad bedekt is en niet in het zicht wanneer het niet wordt gebruikt. Maar dat is zeker niet het enige voordeel. Het is altijd aan te raden om een zwembad af te dekken met een goede zwembadafdekking. Er zijn verschillende redenen om dit te doen. Voordelen kunnen vooral worden gevonden wanneer je kiest voor zwembadlamellen.

Energiebesparing

Zwembadlamellen dragen een groot steentje bij aan de besparing van energie. Een zwembad moet natuurlijk warm zijn om het water comfortabel aan te laten voelen. Dit is bij een binnen zwembad niet zo’n groot probleem, maar bij een buitenzwembad kan dit wel een groter probleem zijn. Met zwembadlamellen zorg je ervoor dat het water goed afgedekt is, zodat eventuele koude lucht geen invloed heeft op het water. Hierdoor hoeven de motoren ook niet onnodig hard te draaien om het water weer te verwarmen. Dit bespaart energie.

Gemakkelijk te bedienen

Zwembadlamellen zijn een van de makkelijkst te bedienen afdekking. Dit komt omdat het vaak elektrisch bedienbaar is met een afstandsbediening. Daarnaast kan het ook worden bediend door een sleutel schakelaar. Zo kan het ook bediend worden door het sleutel in het sleutelgat te steken en om te draaien waardoor de afdekking in een keer opentrekt.

Veiligheid voorop

Een van de belangrijkste redenen om het zwembad altijd af te dekken, is omdat ongelukken met dieren en kleine kinderen in een klein hoekje zitten. Ze kunnen makkelijk in het zwembad vallen met alle gevolgen van dien. Door het zwembad met de lamellen af te dekken, is het vallen in het water niet mogelijk.

Zwembad lamellen vervangen

Natuurlijk kan het wel eens zijn dat je van mening bent dat een van de lamellen moet worden. Het handige aan de lamellen is dat het niet meteen nodig is om de hele afdekking te vervangen, maar dat je dit ook per onderdeel kan doen. Je hoeft niet eens op zoek te gaan naar dezelfde soort lamellen. Vaak is het al voldoende om op zoek te gaan naar lamellen van dezelfde lengte, zodat je deze zelf kan vervangen of kunt laten vervangen. Door zwembadlamellen te vervangen of laten aanbrengen is je zwembad op een prachtige manier afgedekt en ervaar je allerlei gemakken.

New York en haar bezienswaardigheden

New York heeft talloze bezienswaardigheden. De meeste mensen verblijven er vaak langer dan één week, omdat je binnen één week nog niet alles gezien kunt hebben. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn toch echt wel de Empire State Building, Time Square, Brooklyn Bridge en het 9/11 museum. New York is ook erg geliefd onder de studenten uit Europa. Zo gaan er ieder jaar duizenden studenten op uitwisseling via een Highschool in Amerika.

Empire State Building

Dit gebouw is het op twee na hoogste gebouw van New York na het One World Trade Center. Lange tijd was natuurlijk het World Trade Center de twee grootste gebouwen van New York. De Empire State Building is 381 meter hoog. De naam van het gebouw komt van de bijnaam van de staat New York: The Empire State. De wolkenkrabber is ook onderdeel van één van de zeven wereldwonderen. Het gebouw is zeker de moeite waard om het te beklimmen.

Time Square

Time Square is een plein in Manhattan, New York. Het plein is gelegen in de buurt van 42nd Street en Broadway. De naam is afgeleid van het voormalige hoofdkantoor van The New York Times. Onder het plein ligt het metrostation. Het plein wordt ook wel het culturele centrum van New York genoemd. Het opvallende kenmerk van Time Square zijn de elektronische billboards, waarvan er meer dan 50 hangen. Vooral tijdens oudejaarsavond is het plein het bezoeken waard. Voor 12 uur zijn er dan ook veel mensen bij elkaar, die samen kijken naar een grote glanzende bal, genaamd de Times Square Ball. Deze bal daalt langs een 23 meter hoge vlaggenmast en zo wordt op een traditionele wijze het nieuwe jaar gevierd. Het plein is sinds 2009 alleen nog te voet te bezoeken.

Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge is een hangbrug in New York en gaat over de East River. Het verbindt Brooklyn met Lower Manhatten. De brug is 1825 meter lang en de grootste overspanning is 486 meter. Tot aan 1903 was het de brug met de lange overspanning ter wereld. Tijdens de bouw van de brug zijn er 27 arbeiders gestorven door een val van de kabels. Deze val werd veroorzaakt door een heersende ziekte onder de arbeiders, genaamd caissonziekte. De brug kent een rijke geschiedenis en is het bezoeken zeker waard.

9/11 museum

Op 11 september 2001 (9/11) werden er vier terroristische aanslagen gepleegd door middel van gekaapte passagiersvliegtuigen. Twee vliegtuigen vlogen in de Twin Towers van het World Trade Center in New York en een ander vliegtuig vloog in het Pentagon in Washington D.C. Een vierde vliegtuig stortte neer in de staat Pennsylvania. Deze terroristische aanslagen worden beschouwd als de grootste uit de geschiedenis. Er kwamen bij de aanslagen bijna drieduizend mensen om. Voor deze aanslagen is dan ook in onder andere New York een monument opgericht. Dit monument heet het National September 11 Memorial & Museum. Het museum is gebouwd op de plaats waar voorheen de Twin Towers stonden. Het werd in 2011 geopend voor familieleden van de slachtoffers van de aanslag. Het is een erg indrukwekkend monument, die je zeker moet bezoek wanneer je in New York bent. Het is ook zeker een aanrader voor wanneer je gaat studeren in het buitenland.

Redenen om op uitwisseling te gaan

Veel studenten kiezen voor een uitwisseling naar het buitenland. Dit doen ze omdat je jezelf daar heel erg ontwikkelt en tijdens je uitwisseling in het buitenland je talenkennis verbetert. Een uitwisseling naar het buitenland is niet een stap die je zomaar zet. Je gaat in je eentje naar een ander land voor een bepaalde tijd en laat vrijwel alles achter. Je krijgt er wel veel voor terug. Je kan tijdens jouw uitwisseling high school in Amerika volgen, maar er zijn ook nog genoeg andere dingen die je kan ondernemen tijdens je uitwisseling. 

Je doet veel ervaringen op

Tijdens je uitwisselingsjaar ga je alleen op pad. Je zult dus dingen zelf moeten regelen en oplossen. Hier wordt je zelfstandig van. Je komt terecht in een andere omgeving dan jij gewend bent. Dit kan in het begin nog spannend zijn, maar dat zal vanzelf verlopen. Je komt ook bij een gastgezin terecht. Dit zal je nieuwe ‘thuis’ worden. Maak het daarom zo makkelijk mogelijk voor jezelf. Neem bijvoorbeelde foto’s of spullen mee die je aan thuis doen denken. Zo zal jij je sneller op je gemak voelen. Ook heeft jouw gastgezin andere normen en waarden. Dit is omdat hun een andere cultuur hebben. Daarom is communicatie met elkaar ook belangrijk. Bespreek ook de huisregels met elkaar. 

Je leert een nieuw taal

Om te kunnen communiceren met je gastgezin en mede mens zul je toch echt hun taal moeten spreken. Met jouw eigen moedertaal zullen ze jou niet verstaan. Je moet de taal dus wel spreken. Doordat je de taal constant moet spreken, leer je de taal heel snel. De kans is zelfs aanwezig dat je de taal uiteindelijk vloeiend kan spreken.

Je leert nieuwe mensen kennen

Tijdens je uitwisseling met Information Planet heb je niet je standaard vrienden bij je. Je zult dus opnieuw vrienden moeten maken. Ga je tijdens je uitwisseling een high school volgen, dan maak je al snel en gemakkelijk nieuwe vrienden. Je zal dan ook een buddy krijgen en die zal jou daarbij ook helpen. Neem vooral ook deel aan de naschoolse sportactiviteiten. 

Je krijgt meer begrip voor andere culturen

Doordat je voor een lange periode daar leeft, ontdek je hun cultuur. Je begrijpt iemand cultuur beter door er voor open te staan. Je leert veel van je gastgezin over hun gebruiken en manieren. In het begin zal je dit nog wennen vinden, maar je went hier snel aan. Grote kans dat je het zult gaan vergelijken met de Nederlandse cultuur.

Wat zijn de aanbouwmogelijkheden?

Aanbouw laten bouwen bij je woning of bedrijf is een goede manier om meteen extra ruimte en comfort te hebben, dat is zeker. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat je precies die juiste aanbouw laat bouwen, zodat je effectief iets aan die extra ruimte hebt.

Tegenwoordig bestaan er heel wat verschillende soorten aanbouw, elk met hun eigen unieke voordelen en eigenschappen. Zoals een prachtige aanbouw van de Aanbouw Expert: een investering waar je nu meteen én later ten volle van kunt genieten!  

Aanbouwmogelijkheden voor elke situatie

Aanbouw is een term die gebruikt wordt om elke vorm van bijbouw te beschrijven, die aan een pand of woning vast hangt. Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden bij een professioneel bedrijf:

1. Een veranda

De veranda is een van de meest standaard voorbeelden van aanbouw, en dat komt omdat het meteen extra zit- en ontspan ruimte biedt voor inwoners. De meeste veranda’s hangen daarbij vast aan de woning, en beschikken aan de zijkant over glasramen of een andere afwerking. Bij een aanbouw expert vind je heel wat verschillende mogelijkheden qua formaat, afwerking en stijl.

2. Een dakraam

Ook een dakraam geldt als aanbouw, maar dan natuurlijk op een hoger niveau. Dergelijke werken zijn doorgaans iets complexer, dus het is belangrijk dat je hierbij rekening houdt met de kostprijs en werkduur. Een dakraam kan wel heel wat toevoegen aan niet enkel de beschikbare ruimte, maar ook de uitstraling van je woning. Zeker als je kiest voor een raam met dakkapel!

3. Een grotere keuken

Veel mensen kiezen ervoor om hun keuken uit te breiden, omdat ze dan van meer wooncomfort genieten. Dit is vooral handig als de keuken op zich al aan de buitenzijde van de woning grenst – waardoor aanbouw een stuk gemakkelijker wordt. Eigenlijk kunnen alle ruimtes die aan de rand van de woning grenzen, uitgebreid worden: van de garage tot de woonkamer en zelfs de badkamer!

Vertrouw op de kennis en kunde van een aanbouw expert

Aanbouw is duidelijk een slimme investering als je van een optimaal wooncomfort wilt genieten. Daarbij zal een goede aanbouw ook gewoon de waarde van je woning doen stijgen, wat dan weer goed uitkomt op financieel vlak. Tegenwoordig zijn er heel wat manieren om je woning mooi en stijlvol uit te breiden.

5 tips voor als je een woning gaat huren

In de huidige oververhitte woningmarkt is het niet moeilijk om je huis te verkopen. Een nieuwe woning kopen is echter veel lastiger. Een woning huren is in veel situaties een goede optie. Als je snel je huis kan verkopen in Utrecht, wil je natuurlijk ook snel een huurwoning vinden. Je moet echter niet overhaast te werk gaan. Ook voor een huurwoning is het belangrijk dat deze aan al je woonwensen voldoet. Deze vijf tips helpen je op weg als je een woning gaat huren.

Tip 1: bepaal je woonwensen

Je hebt besloten dat je wilt gaan huren. Nu is het nog een uitdaging om een geschikte woning te vinden. Een van de eerste dingen die je je moet afvragen, is waar je wilt gaan wonen. Bovendien moet je bepalen wat voor type woning je wilt. Heb je graag wat ruimte om je heen en zoek je een eengezinswoning? Of ben je al wat ouder en wil je een appartement waar je later eventueel ook zorg kunt krijgen?

Tip 2: bepaal je budget

Om voor een huurwoning in aanmerking te komen, moet je een bepaald bedrag aan inkomen hebben. Als je veel spaargeld hebt, bijvoorbeeld doordat je je woning met overwaarde hebt verkocht, dan kun je een deel van dat vermogen optellen bij je inkomen. Als je huurt, hoef je geen groot onderhoud aan de woning meer te betalen. De huur mag daardoor iets hoger uitvallen dan wat je eerder aan je hypotheek kwijt was.

Tip 3: maak bekend dat je een woning zoekt

Laat iedereen weten dat je op zoek bent naar een woning en schrijf je in bij makelaars en woningwebsites. Zo vergroot je de kans dat je snel iets moois vindt.

Tip 4: let op de toestand van de woning

Als je de woning eenmaal betrokken hebt, zal er waarschijnlijk de komende tijd niets aan verbeterd worden. Let dus op de staat van de keuken en het sanitair en kijk ook of de woning energiezuinig is. Heeft de woning nog enkel glas, dan zul je het in de winter snel koud krijgen!

Tip 5: controleer het huurcontract goed

Als je droomhuis hebt gevonden, teken dan niet blind het huurcontract. Kijk eerst of er geen gekke dingen in staan of vraag iemand anders om mee te lezen.

Huisje 152

Huisje 152 wordt momenteel nog gerenoveerd, de staat is dus tussen een standaard ongerenoveerd huisje en de volledig gerenoveerde huisjes van Leukstevakantiehuisjes.nl in. Hierdoor ontvangt u op iedere boeking (tenminste) 50 euro korting.

Onderstaande foto’s zijn niet altijd de nieuwste foto’s, zo is er later oa nog het volgende aangepast:
– nieuwe Philips 4k smart TV geïnstalleerd
– nieuwe laminaatvloer boven en beneden, maar ook in de gangen etc.
– badkamer: nieuwe handdouche sproeier, nieuwe spiegel, nieuw douchegordijn en accessoires

Kortom een net huisje, (groten)deels gerenoveerd op de badkamer/toilet na. Het heeft een grote tuin (sommige huisjes hebben maar een meter van hun terras tot de waterkant).

De voordelen van een E-chopper

Steeds meer mensen houden zich bezig met het milieu. Elektrisch rijden wordt dan ook steeds populairder. Toch denken veel mensen bij elektrische voertuigen vooral aan auto’s en fietsen. De elektrische scooter is minder bekend. De kans is groot dat de E-chopper hier verandering in gaat brengen aangezien een E-chopper veel voordelen met zich mee brengt. Wat die voordelen zijn bespreken we in dit artikel. Lees dus zeker verder als je benieuwd bent!

Ze zijn betaalbaar

Je hebt een splinternieuwe E-chopper voor ongeveer 2000 euro. Wanneer je dit vergelijkt met een nieuwe E-bike is dat helemaal niet duur. Elektrische fietsen kosten namelijk minimaal zo veel en een E-chopper van EZ-Chopper biedt meer luxe. 

Het uiterlijk van een E-chopper

E-choppers zijn niet alleen betaalbaar, ook hebben ze een goede kwaliteit. Ze zijn robuust waardoor ze niet snel kapot gaan en doorgaans hebben ze een gewicht van tussen de 70 en 85 kilo. Het gewicht geeft de E-chopper meer veiligheid en de robuuste vorm ziet er mooi en stoer uit. Ondanks het hoge gewicht heeft de E-chopper een hoge actieradius. Afhankelijk van het type accu dat je gaat gebruiken, rijd je er 50 tot 110 kilometer mee.

Erg milieuvriendelijk

E-choppers staan bekend om het klimaat neutrale karakter dat ze hebben. Door het stille karakter van de E-chopper mag je je ook gewoon zonder schuldgevoel door natuurgebieden heen rijden. In sommige natuurgebieden mag je tegenwoordig niet meer rijden met een benzine scooter, maar hier heb je dus geen last van als je met een E-chopper rijdt. Ook zijn er tegenwoordig veel plekken waar je een E-chopper gratis kunt opladen. 

E-choppers zijn erg comfortabel

E-choppers worden steeds populairder en dat komt mede doordat ze comfortabel zijn. Doordat je relatief laag zit op een groot zadel met het stuur op schouderhoogte neem je automatisch een ontspannen houding aan. Door de brede banden blijf je de E-chopper eenvoudig besturen en blijf je een uitstekende wegligging behouden. 

Tips voor het onderhouden van je tuin

Er is niemand die houdt van een rommelige tuin en dus moet je het hele jaar door je tuin onderhouden. Wanneer je hier geen zin in hebt, is het verstandig om een onderhoudsvriendelijke tuin aan te leggen. Het zou namelijk jammer zijn om een tuin vol met mooie planten slecht te onderhouden. Met de handige tuinslang van Jansen Enterprises zorg je ervoor dat de planten voldoende water krijgen. Met provinciesokken van sokkenplaats.nl loop je er ook buitenshuis mooi bij.

Hoe krijg je een onderhoudsvriendelijke tuin? 

Allereerst is het verstandig om je tuin zo in te delen dat het overzichtelijk wordt. Voor een duidelijk overzicht kun je het beste de volgende verdeling aanhouden: twee derde deel groen en één derde deel bestrating. Wanneer je een overzichtelijke tuin hebt, is het makkelijker om het te onderhouden. Kies daarnaast voor grotere elementen in je tuin. Deze zijn veel gemakkelijker te onderhouden dan kleine elementen.  Kies daarnaast ook voor vaste planten. Deze komen namelijk ieder jaar terug en zijn geschikter dan eenjarige planten. Vaste planten die weinig onderhoud nodig hebben zijn bijvoorbeeld: skimmia, hortensia, hertshooi en de vlinderstruik. 

Om het jezelf nog gemakkelijker te maken, kun je ook grind aanleggen in de tuin. Het aanleggen is een groot karwei, alleen je bent daarna wel van veel onderhoud af. Het enige wat je dan nog moet doen is, het af en toe losharken. Op deze manier voorkom je dat er onkruid tussen de steentjes kan groeien. Een ander voordeel van grind is dat het waterdoorlatend is. Bij een regenbui blijft het water niet liggen en ontstaan er dus ook geen plassen. Wanneer je tegels hebt, is dit vaak wel het geval. 

Naast grind zou je ook kunnen kiezen voor groenblijvers. Onder groenblijvers wordt verstaan: wintergroene- planten, bomen of heesters. Deze planten en bomen blijven het gehele jaar groen en verliezen dus ook geen bladeren. Dit scheelt veel opruimwerk en je trekt er ook nog eens veel leuke vogels mee aan. 

Onkruid voorkomen

Met bodembedekkers geef je onkruid geen kans om te groeien. Deze bedekkers zijn lage planten die breeduit groeien. Je hebt verschillende soorten bedekkers. Zo zijn er bijvoorbeeld soorten die wintergroen zijn of soorten die in de schaduw kunnen groeien. Wanneer je grind hebt kun je ook gebruik maken van een anti-worteldoek. Op dit doek leg je vijf centimeter grind. Zo zorg je ervoor dat het doek niet omhoog komt en kun je wakker worden zonder zorgen.