Tips voor het onderhouden van je tuin

Er is niemand die houdt van een rommelige tuin en dus moet je het hele jaar door je tuin onderhouden. Wanneer je hier geen zin in hebt, is het verstandig om een onderhoudsvriendelijke tuin aan te leggen. Het zou namelijk jammer zijn om een tuin vol met mooie planten slecht te onderhouden. Met de handige tuinslang van Jansen Enterprises zorg je ervoor dat de planten voldoende water krijgen. Met provinciesokken van sokkenplaats.nl loop je er ook buitenshuis mooi bij.

Hoe krijg je een onderhoudsvriendelijke tuin? 

Allereerst is het verstandig om je tuin zo in te delen dat het overzichtelijk wordt. Voor een duidelijk overzicht kun je het beste de volgende verdeling aanhouden: twee derde deel groen en één derde deel bestrating. Wanneer je een overzichtelijke tuin hebt, is het makkelijker om het te onderhouden. Kies daarnaast voor grotere elementen in je tuin. Deze zijn veel gemakkelijker te onderhouden dan kleine elementen.  Kies daarnaast ook voor vaste planten. Deze komen namelijk ieder jaar terug en zijn geschikter dan eenjarige planten. Vaste planten die weinig onderhoud nodig hebben zijn bijvoorbeeld: skimmia, hortensia, hertshooi en de vlinderstruik. 

Om het jezelf nog gemakkelijker te maken, kun je ook grind aanleggen in de tuin. Het aanleggen is een groot karwei, alleen je bent daarna wel van veel onderhoud af. Het enige wat je dan nog moet doen is, het af en toe losharken. Op deze manier voorkom je dat er onkruid tussen de steentjes kan groeien. Een ander voordeel van grind is dat het waterdoorlatend is. Bij een regenbui blijft het water niet liggen en ontstaan er dus ook geen plassen. Wanneer je tegels hebt, is dit vaak wel het geval. 

Naast grind zou je ook kunnen kiezen voor groenblijvers. Onder groenblijvers wordt verstaan: wintergroene- planten, bomen of heesters. Deze planten en bomen blijven het gehele jaar groen en verliezen dus ook geen bladeren. Dit scheelt veel opruimwerk en je trekt er ook nog eens veel leuke vogels mee aan. 

Onkruid voorkomen

Met bodembedekkers geef je onkruid geen kans om te groeien. Deze bedekkers zijn lage planten die breeduit groeien. Je hebt verschillende soorten bedekkers. Zo zijn er bijvoorbeeld soorten die wintergroen zijn of soorten die in de schaduw kunnen groeien. Wanneer je grind hebt kun je ook gebruik maken van een anti-worteldoek. Op dit doek leg je vijf centimeter grind. Zo zorg je ervoor dat het doek niet omhoog komt en kun je wakker worden zonder zorgen.