De voordelen van een E-chopper

Steeds meer mensen houden zich bezig met het milieu. Elektrisch rijden wordt dan ook steeds populairder. Toch denken veel mensen bij elektrische voertuigen vooral aan auto’s en fietsen. De elektrische scooter is minder bekend. De kans is groot dat de E-chopper hier verandering in gaat brengen aangezien een E-chopper veel voordelen met zich mee brengt. Wat die voordelen zijn bespreken we in dit artikel. Lees dus zeker verder als je benieuwd bent!

Ze zijn betaalbaar

Je hebt een splinternieuwe E-chopper voor ongeveer 2000 euro. Wanneer je dit vergelijkt met een nieuwe E-bike is dat helemaal niet duur. Elektrische fietsen kosten namelijk minimaal zo veel en een E-chopper van EZ-Chopper biedt meer luxe. 

Het uiterlijk van een E-chopper

E-choppers zijn niet alleen betaalbaar, ook hebben ze een goede kwaliteit. Ze zijn robuust waardoor ze niet snel kapot gaan en doorgaans hebben ze een gewicht van tussen de 70 en 85 kilo. Het gewicht geeft de E-chopper meer veiligheid en de robuuste vorm ziet er mooi en stoer uit. Ondanks het hoge gewicht heeft de E-chopper een hoge actieradius. Afhankelijk van het type accu dat je gaat gebruiken, rijd je er 50 tot 110 kilometer mee.

Erg milieuvriendelijk

E-choppers staan bekend om het klimaat neutrale karakter dat ze hebben. Door het stille karakter van de E-chopper mag je je ook gewoon zonder schuldgevoel door natuurgebieden heen rijden. In sommige natuurgebieden mag je tegenwoordig niet meer rijden met een benzine scooter, maar hier heb je dus geen last van als je met een E-chopper rijdt. Ook zijn er tegenwoordig veel plekken waar je een E-chopper gratis kunt opladen. 

E-choppers zijn erg comfortabel

E-choppers worden steeds populairder en dat komt mede doordat ze comfortabel zijn. Doordat je relatief laag zit op een groot zadel met het stuur op schouderhoogte neem je automatisch een ontspannen houding aan. Door de brede banden blijf je de E-chopper eenvoudig besturen en blijf je een uitstekende wegligging behouden.