Op zoek naar een nieuw huis? Dit zijn de beste tips

Bent u op zoek naar een woning in Zundert of omgeving? Dan hebt u mogelijk iets aan de volgende tips.

Hypotheek

Als eerste stap is het goed om u door een hypotheekadviseur te laten adviseren. Dan weet u wat uw mogelijkheden zijn. Daarnaast is alles snel geregeld wanneer u besloten hebt om over te gaan tot de koop van een woning, omdat u dan samen met een hypotheekadviseur al een deel van het voorbereidende werk hebt gedaan.

Wijk en omgeving van de woning

Als u al bekend bent in Zundert, dan weet u waarschijnlijk al waar u het liefst wilt gaan wonen. Bent u dat niet, laat u dan informeren bij een makelaar in Zundert, die u kan vertellen welke wijken het beste bij uw wensen passen, zoals: is het een jonge wijk, een rustige wijk, is er een school in de buurt voor de kinderen, etc. etc. Ook kan de makelaar u vertellen wat de waarde is van de woningen in bepaalde wijken. Misschien heeft hij zelf enkele woningen in zijn aanbod die bij uw wensen passen.

Bezichtigen van de woning

Als u een woning hebt bezichtigd en deze heeft uw interesse, beslis dan niet te snel. Ga nog een keer terug om opnieuw te kijken. Het is goed om een deskundige, zoals bijvoorbeeld een makelaar in Zundert, mee te nemen. De makelaar weet bij het bezichtigen precies waar hij op moet letten. Hij ziet dingen die u mogelijk als leek over het hoofd ziet.

Onderhandelingsfase

Hebt u eenmaal besloten dat een woning de woning van uw dromen is, dan komt de onderhandelingsfase. U hebt wellicht een prijs in gedachten die u voor dit huis wilt bieden. Maar weet u ook zeker dat het de prijs is die bij dit huis past? Is er een taxatierapport waarop u zich kunt baseren? Ook hier komt de kennis van de makelaar goed van pas, zeker als het een makelaar in Zundert is die de lokale markt kent. Hij weet of de vraagprijs conform de marktprijs is. En onderhandelen is de makelaar zijn vak, daardoor kan hij u tot duizenden euro’s besparen.

Eigendomsoverdracht

Zijn koper en verkoper het eens over de prijs, dan kan de hypotheek worden geregeld en dan volgt de eigendomsoverdracht bij de notaris. Hoewel de makelaar bij deze laatste fase geen direct betrokkene is, heeft deze wel kennis van zaken. U kunt de vragen die u op dit moment heeft, daarom ook aan de makelaar stellen.

Voordelen van een makelaar

Al met al is het kopen van een woning geen beslissing om over één nacht ijs te gaan. Er komt deskundigheid bij kijken waarbij een goed en duidelijk advies gewenst is. Het is daarom aan te raden om een makelaar in te schakelen. Dan weet u dat alles goed is geregeld en kunt u onbezorgd genieten als eigenaar van uw nieuwe woning.