De beste plaatsen in het buitenland om een vakantiehuisje te kopen!

Wanneer je van plan bent om in het buitenland een vakantiehuisje te kopen, heb je erg veel keuze. Er zijn tenslotte ontzettend veel mooie landen! Daarom kan het lastig zijn om te kiezen. Om je op weg te helpen, hebben wij onze favoriete gebieden op een rij gezet!

Malta

Malta is een klein maar prachtig eiland. De hoofdstad van Malta is Valetta. Deze stad is in 2018 zelfs verkozen tot de Europese cultuurhoofdstad! De officiële taal op Malta is Maltees, maar daarnaast is ook Engels een officiële taal op het eiland. Het eiland is erg geliefd bij toeristen, zo zijn er ook altijd veel Nederlanders te vinden. Enkele van de redenen hiervoor zijn het rijke erfgoed, het Mediterraanse klimaat, de gezellige dorpjes en de prachtige stranden. Ook beschikt Malta over een voordelig belastingstelsel, wat het fiscaal dus aantrekkelijk maakt. Dit alles maakt Malta de ultieme locatie voor jouw vakantiehuisje! 

Andalusië

Een ander erg populaire bestemming om een vakantiehuisje te hebben is Andalusië. Andalusië is één van de zeventien autonomie regio’s in Spanje. De hoofdstad van Andalusië is Sevilla. Naast Sevilla horen onder andere Málaga, Granada en Córdoba tot Andalusië. Ook dit gebied kent net als Malta een Mediterraans klimaat, waarbij de zomers droog zijn en de winter zacht. Is Andalusië wat voor jou? Dan kan de Nederlandse makelaar Villa Nova Real Estate je helpen bij een huis kopen in Spanje.

Portugal

Portugal is wereldwijd gezien een steeds populairdere vakantiebestemming aan het worden. En dit is niet geheel zonder reden! Het land heeft namelijk van alles te bieden. Zo is er erg mooie natuur aanwezig, er zijn mooie stranden en pittoreske dorpjes. Vooral de steden Porto en Lissabon trekken erg veel toeristen aan, maar er zijn nog veel meer mooie plaatsen in Portugal. Ook zijn de mensen er doorgaans ontspannen en vriendelijk. Wederom een uitstekend land voor een vakantiehuisje dus!

Italië

Ook Italië heeft prachtige gebieden voor een vakantiehuisje. Denk bijvoorbeeld aan Toscane, het Gardameer en de Dolomieten. Ook is de woningmarkt voor vakantiehuisjes in Italië erg breed! Voor ieder budget is er dus wel wat te vinden.